انواع مخازن ذخیره سازی – مخازن ذخیره آب – استاندارد مخزن ذخیره نفت

مخازن آب و نفت یکی از مهم ترین عومل در صنعت ذخیره سازی به حساب میایند. چرا که بسیاری از مواد پس از تولید مورد استفاده قرار نمی گیرند. برای ذخیره سازی درست و بی خطر می تواند با استفاده از انواع مخازن ذخیره صورت بپذیرد.
مخازن خیره سازی آب
انواع مخزن ذخیره سازی آب بر اساس جنس به موارد زیر تقسیم بندی می شود:
- مخازن سیمانی
- مخازن الیاف شیشه
- مخازن فولادی جوش داده شده
- مخازن پلیمری
مخازن ذخیره سازی نفت
نقش مهم مخازن ذخیره سازی، در ذخیره سازی نفت است. این مخازن در انواع مختلف زیر ساخته می شود:
- مخزن های نفت خام
- مخزن های واسطه
- مخزن های فرآورده ها
- مخزن های بارگیری و پخش
هریک از مخزن های بالا برای موراد خاصی استفاده می شود. به عنوان مثال از مخزن های نفت خام برای ذخیزه سازی انواع فزآورده های نفتی استفاده می شود. از مخزن های واسطه به عنوان دریافت ماده نیمه نهایی از یک پالایشگاه و انتقال آن به پالاشگاه های دیگر استفاده کرد که در مکانی دیگر ممکن است به فرآورده های جدید تبدیل شوند. از مخازن فرآورده ها و بارگیری می توان در بخش پخش بار استفاده کرد.
همچنین انواع مخازن ذخیره سازی نفت و گاز از نظر شکل ظاهری به انواع سربسته، سرباز، کروی، مخازن سرد، مخزن با سقف ثابت و مخزن با سقف شناور اشاره کرد.
در خصوص مخازن ذخیره سازی پروپان نیز باید گفت پروپان یک گاز بی رنگ و بی بو است که در ذخیره سازی آن مانند ذخیره سازی بوتان نیازمند مخازنی عظیم و با فن آوری های پیشرفته است. که در سال های اخیر توسط تولید کنندگان داخلی صورت گرفته است.
در ساخت مخازن ذخیره چه نکاتی باید رعایت شود؟
مخازن ذخیره به واسطه حساسیتی که نسبت به آن ها در ارائه انواع فرآورده های نفتی وجود دارد باید به شکلی ساخته شوند که هیچ گونه نشتی نداشته اشند.
برخی برای ارائه قیمت ارزان مخازن ذخیره از فولاد کربن استفاده می کنند که قیمت ارزان تری نسبت به فولاد ضد زنگ دارد. این مورد بسته به سفارش مشتری متفاوت است. از آن جایی که ساخت مخازن ذخیره باید با دقت فراوان در زمینه تولید همراه باشد؛ شرکت تخصصی چابک فرآیند با در دست داشتن کادر مجرب و خبره، با دانش و تجربه در زمینه ساخت انواع مخازن ذخیره از آخرین متد های روز استفاده می کند.
مخازن ذخیره چه کاربردی دارد؟
مخازن ذخیره سازی تحت فشار
از انواع مخازن ذخیره می توان به مخازن تحت فشار اشاره کرد. از این مخازن برای نگهداری مایع و گاز استفاده می شود. استاندارد برای این مخازن ASME Section VIII است. که این استاندار توسط انجمن مهندسی مکانیک آمریکا طراحی شده است. کاربرهای این مخازن می توان در صنایع نفت و گاز اشاره کرد. این استاندارد هر ۴ سال یکبار توسط این انجمن مورد بازنگری قرار می گیرد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.